Όπερα

penny
1

Η Όπερα είναι μια φανταστική τούρτα για όλους όσους αγαπάτε τη σοκολάτα.Απολαύστε τη!!!
Υλικά για:ΚΕΪΚ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ
2/3 φλ. ζάχαρη
3 κουτ. αλεύρι
100 γρ. αμύγδαλα
κοπανισμένα

3 αυγά
1 κουτ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
3 ασπράδια αυγών
1 κουτ. ζάχαρη
GANAGHE ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ 
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια
1/z φλ. γάλα
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
3 κουτ. βούτυρο μαλακό
2 κουτ. ζάχαρη
2 κουτ. στιγμιαίος καφές
1/3 φλ. ζάχαρη
1 ασπράδι αυγού
1 κουτ. στιγμιαίος καφές
1/3 φλ. βούτυρο μαλακό
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε το κέικ: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και σκεπάζετε με χαρτί ψησίματος μία μακρόστενη φόρμα(28 Χ 18 εκ.) Ανακατεύετε τη ζάχαρη, το αλεύρι και τα αμύγδαλα Ρίχνετε τα αυγά, χτυπάτε να ασπρίσουν και ανακατεύετε με το βούτυρο. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα προσθέτετε τη ζάχαρη και χτυπάτε, ώσπου να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Αδειάζετε 1/3 από τη μαρέγκα στο μίγμα με τα αυγά, ανακατεύετε και προσθέτετε και την υπόλοιπη. Ανακατεύετε, να γίνει ομοιογενές μίγμα, αδειάζετε στη φόρμα και ψήνετε, ώσπου να ροδίσει και να ψηθεί. Ξεκολλάτε τις άκρες με μαχαίρι και ξεφορμάρετε σε σχάρα σκεπασμένη με χαρ_ τί ψησίματος, χωρίς να αφαιρέσετε το χαρτί που ψήθηκε. Ετοιμάζετε το ganaghe: Βάζε­τε τη σοκολάτα σε μπολ Ζεσταίνετε το γάλα με 2 κουταλιές από την κρέμα σε κατσαρόλα, ώσπου να «κάψουν». Αδειάζετε στη σοκολά­τα, προσθέτετε το βούτυρο και χτυπάτε, να γί­νει απαλό μίγμα. Αφήνετε στην άκρη, να πή­ξει ελαφρά.
Ετοιμάζετε το σιρόπι καφέ: Βά­ζετε τη ζάχαρη και 1/3 φλιτζανιού νερό σε κα­τσαρολάκι και ανακατεύετε, ώσπου να διαλυ­θεί. Μόλις βράσει, προσθέτετε τον καφέ και ανακατεύετε. Ετοιμάζετε την κρέμα: Βρά­ζετε τη ζάχαρη με 1 κουταλιά νερό, να γίνουν σιρόπι. (Είναι έτοιμο αν, ρίχνοντας 1 σταγόνα σιρόπι σε κρύο νερό, σχηματίζεται μαλακό μπαλάκι.) Χτυπάτε το ασπράδι σε απαλή μα­ρέγκα. Συνεχίζετε το χτύπημα και αδειάζε­τε μέσα το ζεστό σιρόπι. Χτυπάτε ώσπου να κρυώσει, διαλύετε τον καφέ σε 1 κουταλάκι του γλυκού βραστό νερό, αφήνετε να κρυώ­σουν και ρίχνετε στο βούτυρο. Προσθέτετε το μισό μίγμα από το ασπράδι, ανακατεύετε και προσθέτετε και το υπόλοιπο. Κόβετε το κέικ διαγώνια σε 3 κομμάτια. Περιχύνετε το 1 κομμάτι με το ι/3 από το σιρόπι του καφέ και το αλείφετε με τη μισή κρέμα. Σκεπάζετε με το δεύτερο κομμάτι, περιχύνετε με το σιρόπι και αλείφετε με το μισό από αυτό. Σκεπάζετε με το τελευταίο κομμάτι του κέικ, περιχύνετε με το υπόλοιπο σιρόπι και αλείφετε με την υπόλοιπη κρέμα. Ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε στο ψυγείο.Απλώνετε το υπόλοιπο ganache σε κατσαρόλα επάνω από νερό που σιγοβράζει. Ζεσταίνετε την υπόλοιπη κρέμα και ανακατεύετε με το ganache. Αφήνετε να κρυώσουν και αλείφετε το παγωμένο κέικ με το μίγμα. Κόβετε σε φέτες και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*