Κρέμα με γεύση λεμονιού

penny
0
KREMA-ME-GEYSI-LEMONIOY

Υλικά: Για 6 μερίδες
880 γρ γάλα
220 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
10 φύλλα ζελατίνας
1/2 κουταλιές κορν φλάουρ 
3  βανίλιες 
2 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
1/2 κουταλάκι πιπερόριζα τριμμένη
Για το γαρνίρισμα Σάλτσα ή σιρόπι φράουλας
Εκτέλεση: 
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε λίγο κρύο για 10 λεπτά να μουσκέψουν. Βάζουμε το γάλα στη φωτιά. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα (κρατάμε λίγο πριν το ζεστάνουμε) και το προσθέτουμε λίγο λίγο στους κρόκους. Παίρνουμε λίγο ζεστό γάλα και το ρίχνουμε στη μουσκεμένη ζελατίνα, ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η ζελατίνα τελείως και την προσθέτουμε στους κρόκους. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ζεστό γάλα, την πιπερόριζα, τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα σε κατσαρόλα, την τοποθετούμε μέσα σε μία άλλη μεγαλύτερη με ζεστό νερό (μπαιν μαρί) και τη βάζουμε επάνω στη φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια επάνω στη φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα.Την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο. Χτυπάμε τα ασπράδια με 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Την ανακατεύουμε ελαφρά με τη κρέμα. Βρέχουμε μία φόρμα με νερό και αδειάζουμε μέσα την κρέμα. Τη βάζουμε στο ψυγείο να πήξει τελείως. Για να ξεφορμάρουμε την κρέμα, Θα βουτήξουμε τη φόρμα για λίγα δευτερόλεπτα μέσα σε ζεστό νερό. Μπορούμε να σερβίρουμε την κρέμα σε ατομικά μπολ, οπότε δεν χρειάζεται να την ξεφορμάρουμε

Καλή επιτυχία!!!.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*