Πουτίγκα σοκολάτας

penny
0
IMG_20140406_0029 - Αντίγραφο
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 20 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ: μία ώρα
Υλικά:
70 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
60 γρ. φυτικό βούτυρο
70 γρ. σκούρα ζάχαρη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
80 ml γάλα (περίπου 1/3 ποτήρι)
1 αυγό
50 γρ. αλεύρι
50 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
30 γρ. ψίχα φουντουκιού
κακάο για τη φόρμα
Εκτέλεση:
Τρίβετε την ψίχα του ψωμιού. Αλείφετε με βού­τυρο μια φόρμα για πουτίγκα (περίπου 1/2 λίτρου) και την πασπαλίζετε με κακάο. Λιώνετε τη σοκολά­τα σε μπεν μαρί με 3 κ.σ. γάλα. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει. Προ­σθέτετε τη χλιαρή σοκολάτα και ανακατεύετε προ­σεκτικά.
Ανακατεύοντας, προσθέτετε στο μίγμα σοκολά­τας πρώτα το αλεύρι με το μισό μπέικιν πάουντερ και στη συνέχεια την ψίχα, τον κρόκο και το υπό­λοιπο γάλα.Χτυπάτε σε μαρέγκα το ασπράδι με το υπόλοιπο μπέικιν πάουντερ και την προσθέτετε στο προηγούμενο μίγμα.Αδειάζετε το μείγμα στην φόρμα και τη σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.Ψήνετε την πουτίγκα σε μπέν μαρί,σε προθερμασμένο φούρνο στους 170C για περίπου μια ώρα.Σερβίρετε το γλυκό χλιαρό,πασπαλίζοντας το με φουντούκια χοντροκομμένα.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*