Σαραγλι

penny
0

Υλικά:                                                                                         700 γραμ. φύλλο του μπακλαβά 2 φλιτζάνια του τσαγιού καρυδόψιχα τριμμένη 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμυγδαλόψιχα τριμμένη 1 φλιτζάνι του καφέ σουσάμι καβουρδισμένο 1 κουταλιά σούπας κοφτή σκόνι κανελογαρίφαλων 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη βούτυρο γάλατος για το βουτύρωμα των φύλλων Για το σιρόπι 1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη 3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό κανέλα (ξύλο) - 2-3 γαρίφαλα
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε το μίγμα της γέμισης ανακατεύοντας καλά την καρυδόψιχα με την αμυγδαλόψιχα, το σουσάμι, τη σκόνη των κανέλα γαρίφαλων και τις 2 κουταλιές ζάχαρη. Απλώνετε τα φύλλα του μπακλαβά και τα τοποθετείτε ανά δύο (τι ένα πάνω στο άλλο), αφού πριν τα βουτυρώσετε. Πασπαλίζετε την επιφάνεια του κάθε διπλού φύλλου με το ανάλογο μέρος από το μίγμα των καρυδαμύγδαλων τυλίγετε τα φύλλα ρολό, παίρνετε το πρώτο ρολό και το τοποθετείτε κουλουριαστά στο κέντρο του ταψιού (που έχετε πριν βουτυρώσει), γύρω απ' αυτό κουλουριάζετε το δεύτερο ρολό του μπακλαβά και συνεχίζετε, ώσπου να καλυφθεί όλος ο πάτος του ταψιού με ένα σαλίγκαρο από μπακλαβά. Ψήνετε στο φούρνο, αφήνετε να μισοκρυώσει και σιροπιάζετε το σαραγλί όπως τον μπακλαβά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Με τα ίδια υλικά, μπορείτε αντί για σαραγλί να ετοιμάσετε ρολά μπακλαβά ή φλογέρες. Για τα ρολά του μπακλαβά, αφού πασπαλίσετε το πρώτο διπλό φύλλο με μέρος της γέμισης, σκεπάζετε με άλλο διπλό φύλλο, το πασπαλίζετε με γέμιση και συνεχίζετε, το ίδιο άλλη μια φορά. 'Ετσι, το ρολό που Θα σχηματισθεί όταν ρολάρετε τα φύλλα θα είναι πιο χοντρό. Το κόβετε κάθετα κάθε 4-5 εκατοστά, τοποθετείτε τα ρολά σε ταψί (με τις τομές κάτω και επάνω), τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 περίπου λεπτά και τα σιροπιάζετε. Στις φλογέρες, η διαδικασίά γεμίσματος και τυλίγματος των φύλλων είναι ίδια με του σαραγλί, μόνο που προηγούμενα το κάθε φύλλο κόβεται στα τρία, ώστε να σχηματιστούν μικρότερου μήκους κύλινδροι.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*