Ρυζόγαλο με κομπόστα μήλου

By | Leave a Comment

Βάλσαμο είναι ένα ζεστό ρυζόγαλο. 'Όχι όμως οποιοδήποτε ρυζόγαλο, όχι από αυτά τα αδιάφορα έτοιμα, αλλά φτιαγμένο με βούτυρο, κρέμα και σωστό ρύζι, αρωματισμένο με φρέσκια βανίλια και καλυμμένο με μια κομπόστα μήλου με τζίντζερ και κανέλα.


Υλικά:Για το Ρυζόγαλο: 

  • 50 γρ. βούτυρο 
  • 75 γρ. ζάχαρη 
  • 125 γρ. ρύζι αρμπόριο(Είναι μακρύκοκο ρύζι με έξτρα δόση αμύλου
  • 750 ml γάλα 
  • 2  βανίλιες,φρέσκες το εσωτερικό τους 
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 
  • 1 πρέζα αλάτι

Υλικά:Για την Κομπόστα: 

  • 75 γρ. βούτυρο 
  • 100 γρ. ζάχαρη 
  • 4 μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρά κομμάτια •
  • 1/4 κ.γ. ψιλοκομμένο τζίντζερ 
  • 1/4 κ.γ. κανέλα σκόνη 
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο σκόνη
  •  
Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 140°C. Για το ρυζόγαλο, λιώστε σε μεσαία θερμοκρασία τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέστε το ρύζι και σοτάρετε μέχρι να φουσκώσει. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και αφήστε να πάρει μία βράση. Ανακατέψτε καλά. Βάλτε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και ψήστε για περίπου 2 ώρες. Για την κομπόστα, λιώστε σε μεσαία θερμοκρασία τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέστε τα μήλα και τα μπαχάρια και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράζει, μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα αλλά να κρατάνε την υφή τους. Αφήστε την κομπόστα να κρυώσει και σερβίρετε πάνω από το ρυζόγαλο.

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις