Κουλουρακια πασχαλινα λαγουδακια και κουνελακια

By | Leave a Comment

Υλικά
Ζύμη:
375γρμ. αλεύρι,
150γρμ. ζάχαρη άχνη,
2  βανίλιες,
175γρμ. βούτυρο ή μαργαρίνη,
1 αυγό, 1 κρόκο,

λίγο αλεύρι.
Γλάσο:
150γρμ. ζάχαρη άχνη,
λίγο ασπράδι

λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού,
χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Εκτέλεση
Ζύμη: Κοσκινίζετε το αλεύρι και τη ζάχαρη άχνη σ' ένα μπολ. Προσθέτε­τε τη βανίλια. Προσθέτετε στο μίγ­μα το βούτυρο σε νιφάδες και το τρί­βετε ανάμεσα στα δυο χέρια. Προ­σθέτετε το αυγό και τον κρόκο και ζυμώνετε τα υλικά με τα χέρια. Αφή­νετε τη ζύμη περ. 1/2 ώρα στο ψυγείο. Ανοίγετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος περ. 3 εκ. Κόβε­τε με φορμάκια τα λαγουδάκια και τα κοτοπουλάκια. Βάζετε τις φιγού­ρες σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρ­το και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800 βαθμούς περ. Ι 2 λεπτά. Αφήνετε τα κουλουράκια να κρυώσουν.
Γλάσο: Κοσκινίζετε τη ζάχαρη ά­χνη και μαζί με το ασπράδι και τον χυμό λεμονιού την χτυπάτε ώσπου να γίνει ένα πηχτό μίγμα, αν Θέλε­τε το χρωματίζετε. Γαρνίρετε τα μπι­σκοτάκια με το γλάσο
Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις