Κεικ με καροτα

penny
0
Υλικά
300 γρ. καρότα τριμμένα χοντρά
250 γρ. καρύδια κοπανισμένα
200 γρ. ζάχαρη
300 γρ. αλεύρι
200 γρ. καλαμποκέλαιο
2 κουταλάκια μπέικιν πάονντερ
1 κουταλιά χανελλογαρύφαλλα κοπανισμένα
2 κουταλιές ξύσμα πορτοκαλιού
4 αυγά
Για την κρέμα
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
100 yp. ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές χυμό λεμονιού
1  άρωμα βανίλιας
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τούς κρόκους από τα ασπράδια. Ανακατεύουμε την μπέικιν πάονντερ με ένα φλιτζάνι αλεύρι και τα κανελλογαρύφαλλα. Χτυπάμε τούς κρόκους με τη ζάχαρη καλά.Χτυπάμε το λάδι στο μίξερ (τουλάχιστον για 10 λεπτά). Ρίχνουμε τούς κρόκους με τη ζάχαρη, την καρυδόψιχα, τα καρότα, το ξύ­σμα τον πορτοκαλιού και ανακατεύουμε κα­λά. Ρίχνουμε το αλεύρι και τη μαρέγκα εναλ­λάξ, ώσπου να τελειώσουν.Εάν διαπιστώσουμε ότι ο χυλός είναι αραι­ός, ρίχνουμε το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι αλεύ­ρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, στους 170 βαθμούς, για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε το κέικ να μισο­κρνώσει και το ξεφορμάρουμε.Για να ετοιμάσουμε την κρέμα, χωρίζουμε τούς κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα. Χτυπάμε χωριστά τούς κρόκους μαζί με τη ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού και τη βανίλια.Σε άλλο μπολ, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος. Ενώνουμε προσεχτικά τη μαρέγκα, την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους και ανακατεύουμε  απαλά να γίνει μια πλούσια κρέμα. Τη βάζουμε στο ψυγείο, ώσπου να τη χρησιμοποιήσουμε.Μόλις κρυώσει το κέικ, το αλείφουμε με την κρέμα γύρω γύρω.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*