Τουρτα πορτοκαλι

penny
0
Υλικά
1 βάση σοκολάτα για τούρτα (έτοιμη)
Για την κρέμα
600 γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
3 κουταλιές χυμός λεμονιού
1 φακελάκι ζελέ πορτοκάλι
75 γρ. ζάχαρη
3 κουταλιές μαρμελάδα πορτοκάλι
Για την επίστρωση
4 κουταλιές τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
4 πορτοκάλια (ο χυμός τους )
4 κουταλιές ζάχαρη
2 φύλλα ζελατίνας
Εκτέλεση
Τοποθετούμε την έτοιμη βάση σε στρογγυλή φόρμα πού ανοίγει στα πλάγια και την αλείφουμε με τη μαρμελάδα. Χτυπάμε το τυρί μαζί με το γιαούρτι στο μίξερ, στη μέ­ση ταχύτητα, μέχρι να γίνει λεία κρέμα. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, χτυπώντας για μερικά δευτερόλεπτα ακόμη. Ζεσταίνουμε 150 γρ. νερό και. διαλύουμε το ζελέ φρούτων, προσθέτοντας τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν. Προσθέτουμε το διαλυμένο ζελέ στην κρέμα τυριού Και ανακατεύουμε. Στύβουμε τα πορτο­κάλια για τον χυμό. Τον βάζουμε σε κατσαρόλι, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον βράζουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό. Διαλύουμε. τη ζελατίνα σε λίγο ζεστό νερό και την ανακατεύουμε με το σιρόπι. που ετοιμάσαμε. Απλώνουμε την κρέμα επάνω στη βάση και την ισιώνουμε με σπάτουλα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα, να παγώ­σει. Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα πορτοκαλιού επάνω στην κρέμα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο φιστίκι. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο για 3 ώρες, μέχρι να παγώσει. Ανοίγουμε τη φόρμα, γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου και ξύλο κανέλας και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*