Τιραμισου με ζαχαρουχο γαλα

By | Leave a Comment
Υλικά
1 κουτί ζαχαρούχο Γάλα
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χτυπημένη
1 φλιτζάνι Nescafe κρύο
1 ποτηράκι κονιάκ
3 αυγά
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
200 γραμ μπισκότα σαβουαγιάρ
2 κουταλιές κακάο
Εκτέλεση
Δουλεύετε στο μίξερ το Ζαχαρούχο με το χυμό λεμονιού μέχρι να σφίξει. Χτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και ενώνετε με το Ζαχαρούχο. Προσθέτετε τα ασπράδια χτυπημένα σε σφιχτή μαρέγκα καθώς και τον κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας ελαφρά, Σε στρογγυλή φόρμα που ανοίγει, στρώνετε τα μισά μπισκότα. Τα ραντίζετε ελαφρά με κονιάκ. Τα σκεπάζετε με m μισή κρέμα Στρώνετε τα υπόλοιπα μπισκότα, ραντίζετε με κονιάκ και Nescafe και τα σκεπάζετε με τον υπόλοιπη κρέμα. Αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 3 ώρες.Λίγο πριν σερβίρετε, ραντίζετε την επιφάνεια με το κακάο. Για ένα πιο ελαφρύ τιραμισού, κάνετε μία στρώση για m βάση με τα μισά σαβουαγιάρ.
Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις