Κρεπες με μπανανες

By | Leave a Comment
Υλικά
100 γρ αλεύρι κοσκινισμένο
1 αυγό,
λίγο αλάτι
300 γρ γάλα,
90 γρ βούτυρο
150 γρ καφέ ζάχαρη
425 γρ μάγκο σε κονσέρβα με σιρόπι, κομμένο σε φέτες
50 γρ καρύδια
3 μπανάνες κομμένες σε φέτες.
Εκτέλεση
Για τη ζύμη βουτύρου της κρέπας, ανακα­τέψτε το αλεύρι, το αλάτι, το αυγό και το μισό γάλα μέχρι να μαλακώσουν. Λιώστε 15 γρ βού­τυρο και ρίξτε το μέσα μαζί με το υπόλοιπο γάλα.Λιώστε 25 γρ βούτυρο. Για κάθε κρέπα, ζε­στάνετε 1 κουταλάκι του τσαγιού από αυτό το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι με δι­αστάσεις 18 εκ. Στρώστε τη βάση του τηγανι­ού με 3 κουταλιές της σούπας (50 γρ) ζύμη του βουτύρου που ετοιμάσατε και ψήστε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Φτιάξτε 8 κρέπες.Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο με τη ζάχα­ρη. Βάλτε στη φωτιά και βράστε για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίξτε μέσα ανακα­τεύοντας 3 κουταλιές της σούπας (50 γρ) σι­ρόπι από τα μάγκο. Προσθέστε τα καρύδια και κατεβάστε από τη φωτιά.Στραγγίστε τα μάγκο και κόψτε τα σε κύ­βους. Μοιράστε τα στις κρέπες με τις μπανά­νες κομμένες σε φέτες. Διπλώστε τις κρέ­πες στη μέση και στη συνέχεια στα τέσσερα. Περιχύστε τες με τη σάλτσα, γαρνίρετε με μέντα και σερβίρετε με κρέμα.
Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις