Γερμανικο κεικ με φρεσκια μαγια

penny
0
Υλικά
500 γρμ. αλεύρι
35 γρμ. τριμμένη φρέσκια μαγιά
1/10 του λίτρου χλιαρό γάλα +1/5 λ. γάλα
150 γρμ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
2 αυγά
100 γρμ. ζάχαρη
1βανίλια
λίγο αλάτι
100 γρμ. σταφίδες
1χούφτα αμύγδαλα
Εκτέλεση
1 2
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε ένα μπολ. Ανοίγετε μια τρύπα την μ­έση. Ανακατεύετε σε ένα άλλο μπολ . τριμμένη φρέσκια μαγιά και  το χλιαρό γάλα προσθέτετε 3-4 κουτ σούπας από το αλεύρι. Ρίχνετε το μίγμα αυτό στη μέση του αλευριού. Προσέξτε ώστε να διαλυθεί τελείως η μαγιά.
3 4
Πασπαλίζετε ακόμα το μίγμα της μαγιάς με λίγο αλεύρι. Σκεπάζετε το μπολ σε σελοφάν και αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό μέρος περ. 30 λεπτά για να φουσκώσει.
5 6
Στην επιφάνεια της προζύμης πρέπει να σχηματισθούν ρωγμές. Προσθέτετε  το βούτυρο  τα αυγά, τη ζάχαρη, την βανίλια, το αλάτι και ακόμα 1/5 λ. γάλα και τα ζυμώνετε με τον γάντζο του μίξερ περ. 2-3 λεπτά. Σκεπάζετε πάλι τη ζύμη και την αφήνετε άλλα 30 λεπτά για να φουσκώσει.
7 8
Προσθέτετε στη ζύμη τις. σταφίδες, αφού τις πλύνετε και τις σκουπίσετε με χαρτί. Βουτυρώνετε μια φόρμα, στρώνετε στον πάτο ολόκληρα αμύγδαλα με τη φλούδα και βάζετε μέσα το μίγμα. Αφήνετε πάλι το μίγμα στη φόρμα να φουσκώσει περ. 30 λεπτά. Αυτό έχει μεγάλη σημασία γιατί οι σταφίδες βαραίνουν τη ζύμη. Ψήνετε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, περ. 50 λεπτά
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*