Τσουρεκια με μαγια σκονη

penny
0
Υλικά
1500 γρμ. αλεύρι,
1 πακετάκι ξερή μαγιά
50 γρμ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη,
50γρμ.ζάχαρη,
1 αυγό,
λίγο αλάτι
1ξύσμα από ένα λεμόνι
1/4 λ. χλιαρό γάλα
Για το πασπάλισμα
1 κρόκο αυγού
100 γρ αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση
1 2
Κοσκινί­ζετε το αλεύρι σ ένα μπολ και προσθέτετε1πακετάκι ξερή μαγιά Προσθέτετε 50 γρμ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη, την ζάχαρη, το αυγό, το αλάτι και το ξύσμα από το λεμόνι καθώς και το χλιαρό γάλα
3 4
Ζυμώνετε όλα τα υλικά στο μπολ με τον γάντζο του μίξερ περ. 3 λεπτά Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, κολλάει στα δάχτυλα και δεν ξεκολλάει από το μπολ, πρέ­πει να προσθέσετε λίγο ακόμα αλεύρι (ίσως 1-2 κουταλιές σού­πας).
5 6
Η ζύμη μαγιάς είναι καλή ό­ταν έχει λεία επιφάνεια και ξεκολλάει από το μπολ. Σκεπά­ζετε τη ζύμη με σελοφάν και την αφήνετε σ' ένα ζεστό μέρος για να φουσκώσει (30-45 λεπτά), μέ­χρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Μετά πλάθετε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια σε τρία μεγάλα μπαστούνια και τα πλέκετε σε κοτσίδα
7
Τυλίγετε την κοτσίδα σε στε­φάνι και την βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί. Σκεπάζετε την έ­νωση μ' ένα διακοσμητικό από ζύμη. Αλείφετε την επιφάνεια με χτυπημένο αυγό και πασπαλίζε­τε με φιλέ αμυγδάλου. Ψή­νετε το τσουρέκι σε προθερμα­σμένο φούρνο στους 180 βαθ­μούς, περ. 30 λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε τα και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*