Ραβανι κλασικο

By | Leave a Comment
Υλικά
1 φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο γάλατος ή βιτάμ
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 6 αυγά
ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι 1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ ή σόδα
3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη για το σιρόπι
3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
λίγη βανίλια
Εκτέλεση
Δουλεύετε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέσα σε λεκάνη και προσθέ­τετε τα αυγά, δουλεύοντας συνέ­χεια με σπάτουλα. Προσθέτετε τότε το ξύσμα λεμονιού ή πορτο­καλιού και το σιμιγδάλι, αναμιγμέ­νο με το αλεύρι (περνώντας τα από κόσκινο), καθώς και τη μπέικιν πάουντερ, και ανακατεύετε καλά τη μάζα. Τη στρώνετε σε βουτυρωμένο ταψί, σε μια ισόπα­χη στρώση ύψους 2 1/2-3 δαχτύ­λων.Ψήνετε το ρεβανί σε μέτριο φούρ­νο για 40-45 λεπτά, το βγάζετε από τον φούρνο  και το αφήνετε να μισοκρυώσει. Ετοιμάζετε στο μεταξύ το σιρόπι,βράζοντας για 5 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ποτίζετε το ρεβανί με το σιρόπι, ρίχνοντάς το σιγά σιγά, από λίγο σε όλα τα σημεία της επιφάνειάς του. Κόβετε το γλυκό σε μπακλαβωτά κομμάτια κι αφήνετε να κρυ­ώσει εντελώς και να πιεί το σιρό­πι.
Θα γίνει πιο πλούσιο το ρεβανί σας, αντί για αλεύρι αναμίξετε στη ζύμη του 1 φλιτζάν ασπρισμένα και πολύ ψιλοκοπανισμένα αμύγδαλα ή καρύδια. Τέλος, όταν το σερβίρετε, μπορείτε αν Θέλετε να το γαρνίρετε με παγωτό καϊμάκι ή  σαντιγί.
Καλή επιτυχία!!!
Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα

Δημοφιλείς αναρτήσεις