Ντονατς σπιτικα

penny
0
Υλικά
50 γρ. βούτυρο
500 γρ. αλεύρι
200 γρ. ζάχαρη 170 γρ. ξινόγαλο
2 ολόκληρα αυγά + 1 κρόκο
4 γρ. σόδα  8 γρ. μαγιά 8 γρ. αλάτι
λίγο. τριμμένο μοσχοκάρυδο
ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ
150 γρ. ζάχαρη λίγο. κανέλα
Εκτέλεση
ntonats
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο.Λιώνουμε το βούτυρο. Το αφήνουμε να κρυώσει Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε 140 γρ. αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη  τη μαγιά,το αλάτι, τη σόδα και το μοσχοκάρυδο Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ξινόγαλο με τα αυγά και τον κρόκο. Χτυπάμε, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ξαναχτυπάμε Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στα στεγνά υλικά.Βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι (350 γρ.) και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να μην υπάρχει ίχνος από στεγνό αλεύρι.Χτυπάμε με την ξύλινη κουτάλα μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.Βάζουμε τη ζύμη στην αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και την απλώνουμε με αλευρωμένο πλάστη.Με δύο καλά αλευρωμένες φόρμες (η μία διαμέτρου 9 εκ. και η άλλη 3 εκ.), κόβουμε δαχτυλίδια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο.Μαζεύουμε τα κομματάκια ζύμης που περισ­σεύουν, τα δουλεύουμε και τα απλώνουμε. Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε ντόνατς μέχρι να τελειώσει η ζύμη  
 glykesamartiesp.blogspot.gr                                                                                                   Η ζύμη των ντόνατς κολλάει πολύ. Πρέπει να αλευρώνουμε καλά την επιφάνεια εργασίας, τον πλάστη και τις φόρμες μας ώστε τα δαχτυλίδια που Θα κόψουμε να έχουν το ίδιο μέγεθος Βάζουμε προσεκτικά τα ντόνατς στο ζεστό λάδι, χωρίς να τα στριμώξουμε Τα αφήνουμε να βράσουν άλλο 1 λεπτό Όταν ανεβούν στην επιφάνεια και έχουν ροδίσει (περίπου ύστερα από 2 λεπτά τα γυρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα.
Όταν ροδίσουν  και από την άλλη  τα βγάζουμε .Τα στραγγίζουμε σε μια σχάρα ή σε απορροφητικό χαρτί. Περιμένουμε το λάδι να επα­νέλθει σε κανονική Θερμοκρασία και συνεχί­ζουμε με τα υπόλοιπα. Στο μεταξύ βουτάμε τα ζεστά ντόνατς μέσα στη ζάχαρη με την κανέλα.
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*