Κρεπες suzette

penny
0
Υλικά
Για τις κρέπες
100g αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη                                              2 μεγάλα αυγά
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
300ml  γάλα
Μαγιά  μπύρας , περίπου 2 κουταλιές της σούπας ( προαιρετικά)
Για  την σάλτσα για κρέπες suzette
100g βούτυρο
100g ζάχαρη άχνη
150ml φρέσκο ​​χυμό πορτοκάλι ( περίπου 1-2 μεγάλα πορτοκάλια )
2 κουταλάκι του γλυκού  ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού  ξύσμα λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας Grand Marnier
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

Εκτέλεση
Βάλτε το αλεύρι , τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ . Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο , προσθέτετε τα αυγά , το λάδι και 2 κουταλιές της σούπας από το γάλα και χτυπάτε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει λείο . Σιγά-σιγά αρχίστε να ρίχνετε  λίγο γάλα , ανακατεύοντας , συνεχώς . Ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα , λίγο πιο γρήγορα τώρα , μέχρι να μοιάζει με κρέμα γάλακτος . Τέλος , προσθέστε την μαγιά μπύρας .
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι  . Με ένα φλιτζανάκι του καφέ παίρνετε χυλό και τον ρίχνετε  στο τηγάνι , κινείται γύρω γύρο το τηγάνι  ώστε το μίγμα να καλύψει τον πάτο του τηγανιού . Όταν η κρέπα πάρει  χρυσό χρώμα   γυρίστε την  για να ψηθεί και από την άλλη μεριά.Σύρετε την κρέπα σε ένα πιάτο . Σκουπίστε το τηγάνι με το λαδωμένο χαρτί κουζίνας και συνεχίζετε το τηγάνισμα μέχρι να χρησιμοποιήσετε  όλο το μείγμα.

Για τη σάλτσα , ζεσταίνετε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα βαθύ τηγάνι σε χαμηλή φωτιά , ανακατεύοντας κατά διαστήματα , μέχρι να αρχίσει η ζάχαρη να διαλύετε Βράζετε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά. Προσθέ­τετε αργά το χυμό πορτοκαλιού, χωρίς να πλησιάζετε πολύ στο τηγάνι, γιατί μπορεί να πιτσιλάει το μίγμα.Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού και λεμονιού , αφήνοντας το μείγμα για 3-4 λεπτά να πυκνώσει ελαφρά . Προσθέστε το Grand Marnier και κονιάκ σε δυνατή φωτιά για λίγα δευτερόλεπτα και χαμηλώνετε τη φωτιά .Διπλώνετε τις κρέπες στη μέση και μετά σε τρίγωνα. Τις βάζετε τη μια να ακουμπά στην άλλη μέσα στη σάλ­τσα πορτοκαλιού, με τις άκρες προς τα μέσα. Περιστρέ­φετε το τηγάνι με τη σάλτσα για να υγρανθούν καλά.Σερβίρετε τις κρέπες σε ζεστά πιάτα. "Ένα πα­γωτό βανίλια αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε της και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!







.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*