Γλυκο με κρεμα βερικοκο και φυστικι

penny
0
Υλικά
Βάση μπισκότο:
5 αυγά,
150 γρ. ζάχαρη,
1  βανίλια,
75 γρ. αλεύρι,
1 κ.γ. μπέ­ικιν πάουντερ,
75 γρ. κορν φλάουρ.
Γέμιση:
(250 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι,
1/2 κονσέρβα (420 γρ.) βερί­κοκα,
3.με 4 κ.σ. ζάχαρη,
1 κ.σ λικέρ βερίκο­κο ή χυμός λεμονιού,
(25 γρ.) κοπανισμένα φυστίκια Αιγίνης,
6 φύλλα  ζελατίνη,
(200 γρ.)  κρέμα γάλα­κτος,
5 κ.σ. μαρμελάδα βερίκοκο,
ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Βάση μπισκότο:
Χωρίζετε τα αυγά. Κτυπάτε τους κρόκους με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνει άσπρο κρεμώδες μείγμα. Κτυπάτε τα ασπράδια με τη βανίλια σε μα­ρέγκα. Προσθέτετε τη μαρέγκα στο μείγμα με τους κρόκους. Κοσκινίζετε από πάνω το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ. Ανακατεύετε προσεκτικά τα υλικά. Βάζετε λαδόχαρτο σε ταψί, βάζετε μέσα τη βάση μπισκότο και την ισιώνετε. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 225°C και ψήνετε τη βάση για 12-15 λεπτά, να πάρει ξανθό χρώμα. Μετά το αναποδογυρί­ζετε, αφαιρείτε το λαδόχαρτο και μοιράζετε οριζόντια.
Γέμιση: Βάζετε το γιαούρτι σε μπολ. Βάζετε τα βερίκοκα σε σουρωτήρι να στραγγίσουν, λιώ­νετε τα μισά και τα άλλα μισά τα κόβετε σε κομμάτια. Τα προσθέ­τετε όλα στο γιαούρτι, προσθέ­τετε ζάχαρη και λικέρ ή χυμό. βάζετε σχεδόν όλα τα φυστίκια Αιγ. Μαλακώνετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά, τη στραγ­γίζετε και τη διαλύετε σε 3 κ.σ. ζεσταμένο χυμό βερίκοκο. Προ­σθέτετε στο μείγμα με τα βερί­κοκα και το γιαούρτι, αναμιγνύε­τε και βάζετε το μείγμα στο ψυ­γείο να παγώσει.·Όταν αρχίσει να πήζει το μείγμα γιαουρτιού, προσθέτετε κρέμα γάλακτος,την οποία έχετε χτυπήσει σε σα­ντιγί κι ανακατεύετε. Αλείβετε μ' αυτό το μείγμα το ένα κομμάτι της βάσης μπισκότου και βάζετε το άλλο κομμάτι από πάνω. Ζεσταίνετε τη μαρμελάδα βερί­κοκο και αλείφετε την επιφάνεια του γλυκού. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τα υπόλοιπα φυστίκια Αιγίνης.
Καλή επιτυχία!!!
Φτιάξετε το και θα με θυμηθείτε.Θα χαρώ πάρα πολύ να αφήσετε το σχόλιο σας ή ακόμα να μοιραστείτε κάποια δική σας συνταγή μαζί μου!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*