Μπουγατσα σκετη γλυκα

penny
0
Υλικά
6 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού η πορτοκαλιού
3/4 φλιτζανιού του τσαγιού σιμιγδάλι
3 αυγά
14-16 φύλλα μπακλαβά
βούτυρο για το άλειμμα
ζάχαρη άχνη και κανέλα
για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Βάζετε το γάλα με τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα, να πάρει βράση, και προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού. 'Όταν πάρει βράση, προ­σθέτετε το σιμιγδάλι, ρίχνοντάς το λίγο λίγο από ψηλά, για να μη σβολιάζει, και ανακατεύετε διαρ­κώς με σύρμα ωσό­του η κρέμα πάρει αρκετές βρά­σεις και πήξει. Χτυπάτε τ' αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη, τα προ­σθέτετε στην κρέμα και  ανα­κατεύοντας  αφήνετε να πά­ρουν μερικές βράσεις.
Βουτυρώνετε τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε. Απλώνετε τα φύλλα του μπακλαβά στο τραπέζι, παίρνετε ένα ένα, το βουτυρώνετε και το στρώνετε καλά στον πάτο και στα πλαϊνά του ταψιού. 'Όταν, μ' αυτό τον τρόπο, στρώσετε τα μι­σά φύλλα, στρώνετε πάνω τους  σε μια ισόπαχη στρώση  την κρέμα και τη σκεπάζετε με τα υ­πόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένα.
Χαράζετε την επιφάνεια σε τετρά­γωνα ή μπακλαβωτά κομμάτια και ψήνετε την μπουγάτσα σε μέ­τριο φούρνο ώσπου να πάρει χρώ­μα.
Τη σερβίρετε πασπαλισμένη με κανέλα και ζάχαρη.
Το αποτέλεσμα είναι μια σκέτη γλύκα!!!
Καλή επιτυχία!!!

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*