Βασιλοπιτα της Ιουλιετας με γλασο τυριου

penny
1

Υλικά για την Βασιλόπιτα
200 γρ βούτυρο ή βιτάμ
500 γρ ζάχαρη
3 αυγά
Χυμό από 2 πορτοκάλια
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
200 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 ποτ του κρασιού κονιάκ
1 ποτ του κρασιού ούζο
Λίγο λικέρ μαστίχας
Μαστίχα Χίου στην μύτη του κουταλιού τριμμένη
500 γρ  αλεύρι μαλακό
1 κουτ του γλυκού μπέικιν  πάουντερ
Υλικά για το γλάσο τυριού
200 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου ή βιτάμ
2 1/2 κούπες ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανίλια
Εκτέλεση για την Βασιλόπιτα
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο προσθέτουμε σιγά σιγά την ζάχαρη με τα αυγά,όταν χτυπηθούν καλά ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με την σειρά που τα γράφω παραπάνω.Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.Βουτυρώνουμε ένα ταψί με διάμετρο  30Χ32 και το  καλύπτουμε με λαδόκολλα..Ψήνουμε στους 180΄βαθμούς για 50΄λεπτα.
Εκτέλεση γλάσου
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και μόλις λιώσει ρίχνουμε το τυρί κρέμα, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε τόσο ώστε να αναμιχθεί και όχι περισσότερο.
Το απλώνουμε στη βασιλόπιτα με κορνέ.
ΣΗΜΩΣΗ 1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο από την αρχή της προετοιμασίας της βασιλόπιτας 2 Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.http://syntagesmeepityxia.blogspot.gr/

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*