Γκανάς σοκολάτα

penny
0
                                                                                Υλικά
 
Υλικά
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
1 κουτ. γλυκού μέλι
Εκτέλεση
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μη βράσει. Διότι τότε, εκτός από το ότι θα φουσκώσει και θα χυθεί, βουτυρώνει και χάνει τον όγκο της. Βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε ένα στενό και ψηλό σκεύος, γιατί θα την ομογενοποιήσουμε με μπλέντερ χειρός. Προσθέτουμε το μέλι. Θα μπορούσαμε να το παραλείψουμε, αλλά το βάζουμε επειδή βοηθά να παραμείνει η γκανάς μαλακή, καθώς πρόκειται για μια σφιχτή κρέμα, η οποία όσο μένει σφίγγει – ήδη από τη δεύτερη ημέρα στο ψυγείο. Περιχύνουμε την κουβερτούρα με τη ζεστή κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε για 1 λεπτό να μαλακώσει. Ομογενοποιούμε με μπλέντερ χειρός. Όταν χρησιμοποιούμε τη συγκεκριμένη συσκευή, κρατάμε τη ράβδο σχεδόν ακίνητη στο βάθος του σκεύους και δεν την ανεβοκατεβάζουμε, γιατί η κρέμα θα πάρει αέρα στο εσωτερικό της. Η κρέμα είναι έτοιμη όταν φαίνεται λεία και γυαλιστερή . Τη μεταφέρουμε σε ένα ρηχό σκεύος, ώστε να κρυώσει ομοιόμορφα, περιμένουμε για 5-10 λεπτά και τη χρησιμοποιούμε ρευστή στο γλυκό που θέλουμε.Τη χρησιμοποιούμε ρευστή, όσο δηλαδή παραμένει μαλακή.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια

Please Select Embedded Mode To show the Comment System.*